Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sextiotal maskerade ungdomar i upplopp i västsvensk stad

En stor grupp på 40 till 60 maskerade ungdomar har under onsdagskvällen härjat på Kronogården i Trollhättan. Polisen fick sten och knallskott kastat mot sig. Det är andra dagen i rad som polisen larmas till området.

Kravallerna i Trollhättan fortsätter. Polis, räddningstjänst och väktare befinner sig i området vid Kronogårdsskolan under onsdagskvällen, där ett sextiotal maskerade ungdomar härjar. Det ska vara kraftig rökutveckling på platsen och ungdomarna ska enligt polisen, hindra bilar från att köra förbi. Det har även kastats knallskott och sten mit polisen.

– Vi försöker bilda oss en uppfattning om vad det är som har inträffat, vi vet inte än så länge. Det jag vet är att de ska röra sig om att ungdomarna bränner däck och stannar bilar, säger Magnus Nordqvist, gruppchef vid polisen i region väst. 

40 till 60 ungdomar

Enligt polisen i Trollhättan rör det sig om en grupp på 40 till 60 ungdomar. 

– 40 till 60 ungdomar har mobiliserat sig. De har kastat minst fyra smågatstenar och ett stort knallskott mot polisbilar, berättade Karl-Johan Främling, inre befäl på Trollhättepolisen, vid 22-tiden till TTELA. 

Det är andra kvällen i rad som det är oroligheter i området. Natten mot onsdagen ska ett 50-tal ungdomar ha bränt bildäck och utsatt området för stor skadegörelse, bland annat kastade ungdomar smällare och sköt raketer mot bilar. 

Återkommande incidenter

Under de senaste veckorna har det varit återkommande incidenter i området. I måndags eftermiddag blev en 70-årig dam utsatt för stenkastning och för någon vecka sedan inträffade ett flertal mopedbränder och raketskjutningar.

Förra hösten och vintern var det också en del oroligheter på Kronogården.

Vid 22.40-tiden hördes en polishelikopter närma sig Kronogården.

– Vi håller ställningarna på plats och kommer att ha patruller där hela natten, säger Sten Melander, inre befäl, vid 23.40. 

Det är ännu okänt om någon har skadats i samband med händelsen. 

Strax efter midnatt var det fortsatt stökigt i Trollhättan, men polisen meddelande på morgonen att situationen lugnade ned sig därefter.
– Ingen person är frihetsberövad och inga rapporterade personskador, säger Sanna Lagerqvist, på polisens larm- och ledningscentral under torsdagsmorgonen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.