Sex män anhållna för grov misshandel i Alingsås

Sex män, alla i 20-årsåldern, sitter anhållna efter att ett storbråk utbrutit i Alingsås på midsommarafton. När polisen kom till platsen hade majoriteten av de inblandade flytt platsen, men en av de nu anhållna behövde själv söka vård – för knivskador.

ANNONS
|

Under förra fredagen, strax efter klockan fem på eftermiddagen, larmades polisen till ett storbråk som brutit ut i centrala Alingsås. Enligt larmet skulle tillhyggen ha används och det fanns även uppgifter om att någon blödde från huvudet.

”Grov misshandel genom tillhygge, sparkar samt slag”

När polisen i sällskap av ambulans kom till platsen hade flera av de som varit inblandade i bråket redan flytt från platsen. Två män, bägge med skador, fanns kvar och fick föras till sjukhus för vård.

– Inga andra skadade fanns på plats, säger polisens presstalesperson i region Väst, Anna Göransson.

Anmälningar gällande grov misshandel upprättades. Anna Göransson förklarar:

– De är slagna, sparkade slagna med tillhyggen. De blev sparkade när de låg ner, därför är det grov misshandel.

ANNONS

Sex män anhållna

Utredningsarbetet har pågått under helgen och under på måndagseftermiddagen meddelade polisen resultatet: Sex stycken män, alla i 20-årsåldern, har nu anhållits av åklagare. Samtliga sitter misstänkta för grov misshandel.

Men de finns även en ytterligare misstänkt: en av målsägarna som påträffades på platsen. Under bråket ska han ha knivskurit en av de andra, nu anhållna männen.

Varför han inte sitter anhållen vet inte Anna Göransson i nuläget.

– Det är ett åklagarbeslut, förklarar hon.

”Den knivskurne mannen fanns dock inte kvar på platsen när polis anlände, utan uppsökte själv vård i efterhand”, skriver polisen på sin hemsida.

Varför storbråket startade från första början är fortfarande oklart. Frågan kommer att fortsätta utredas av polis.

– Det kommer att behöva hållas ytterligare förhör med vittnen, målsägande och misstänka, säger Anna Göransson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS