Sexövergrepp mot småflickor i Borås

ANNONS
|

I Viskafors, strax utanför Borås ska en okänd man ha ofredat två unga flickor. Vid den ena tillfället ska han ha kramat och pussat en av flickorna och i det andra fallet handlar det om ett grövre övergrepp.

– Jag kan bekräfta att det finns en anmälan om någon form av sexuellt övergrepp av en okänd person mot en flicka, säger Claes Lindberg vid Grova brott hos Boråspolisen till Borås Tidning.

Exakt vad som ska ha inträffat är oklart, men händelserna ska ha inträffat tidigare i november nära Viskaforsskolan. Enligt Borås tidning tyder polisens signalement på att båda flickorna kan ha råkat ut för samma förövare.

ANNONS

Skolan larmar

I ett pressmeddelande på Borås stads hemsida larmar skolan nu om incidenterna.

"Vi har haft några incidenter då elever blivit antastade av okänd man efter skoltid. Vi önskar att vårdnadshavare samtalar med era barn och är uppmärksamma.", skriver skolan i meddelandet.

Skolans rektor, Anette Lundgren,berättar för Borås tidning att hon känner till det inträffade. Hon vill inte gå närmare in på exakt vad som ska ha hänt, men att man från skolans håll känt att det varit viktigt att uppmärksamma händelserna.

– Men från skolans håll tyckte vi att vi borde ta upp det här med uppmärksamheten och att prata med barnen, säger hon till tidningen.

ANNONS