Två bilar har krockat på E20 i Vårgårda kommun. Två personer har skadats men skadeläget är oklart. Bild: TT
Två bilar har krockat på E20 i Vårgårda kommun. Två personer har skadats men skadeläget är oklart. Bild: TT

Seriekrock på E20

Vid halv nio-tiden under lördagen så skedde en trafikolycka i Vårgårda. Flera fordon var inblandade och det var totalstopp i trafiken. Skadeläget är oklart.

ANNONS
|

Vid klockan 08:34 under lördagen fick polisen ett larm om en bilolycka. Platsenvar på E20 i Vårgårda i höjd med Tubbetorp.

– Det är två personbilar inblandade varav ett med släp, säger Ulla Brehm, presstalesperson för polisen region Väst.

"Ett antal skadade"

Ambulans, räddningstjänst och polisen samt ambulanshelikopter var kallade till olycksplatsen. Både styrkor från räddningstjänsten i Vårgårda och Alingsås var på plats. Enligt polisen landade ambulanshelikopter på olyckplatsen, men ingen skadad person behövde åka med. Två personer har körts med vanlig ambulan till sjukhus. Skadeläget är oklart.

Enligt räddningstjänsten i Vårgårda så var det totalstopp i trafiken och ett två personer ska vara skadade. Skadeläget är oklart.

ANNONS

Misstankar om rattfylleri

Klockan 08:51 kom uppgifter polisen om att båda körfälten kommer vara avstänga i ungefär 45 minuter. Polisen har misstankar om rattfylleri:

– En av förarna misstänks vara berusad, säger Ulla Brehm.

Räddningstjänstens arbete på olycksplatsen är slutfört.

Klockan 09:50 meddelar Trafikverket att det är åter full framkomlighet på sträckan på E20 där olyckan ägt rum.

Enligt polisen så har föraren som tidigare misstänkes vara berusad blåst positivt i sållningsinstrumentet. Anmälan om rattfylleri skrivs och ytterligare brottsrubriker kan tillkomma.

Texten uppdateras

ANNONS