Segelflygplan i olycka – en till sjukhus

Ett segelflygplan har hittats liggandes på taket i närheten av Varbergs flygplats. Piloten, en man, har förts till sjukhus med ambulans och hans skador ska inte vara livshotande.

ANNONS
|

På onsdagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Getterön i Varbergs kommun med anledning av att ett segelflygplan hittats upp och ner. En person var inblandad i olyckan.

Enligt Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Väst, ska personen vara vaken och talbar.

– Piloten, en man, har förts till sjukhus med oklara skador. Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt där mer än att planet ska ha drabbats av något haveri, säger Gustafsson.

Det ska ha varit i samband med en övning på start och landning som olyckan inträffade.

Ska inte vara livshotande skador

Polisen är på plats på sjukhuset och kommer att höra piloten för att få reda på fler detaljer kring olyckan, men i nuläget är det oklart exakt när det kan ske.

ANNONS

– Hans tillstånd ska inte vara livshotande utan beskrivs som stabilt, säger Gustafsson.

En förundersökning om vållande till kroppsskada samt brott mot luftfartslagen har inletts och polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning. Polisen är också i kontakt med Statens haverikommission.

– Det är normalt att vi kontaktar dem när det gäller ett flygplan, säger Gustafsson.

Patrik Carlsson, ordförande i Varbergs flygklubb, berättar för Hallands Nyheter att piloten är medlem i klubben.

– Mina tankar går naturligtvis till pilotens anhöriga och till piloten och jag hoppas det går bra för dem, säger han till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS