Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från ovan. Staffan Claesson betraktar det jättelika satellitfotot över Mölndal.

Se Mölndal från ovan

Vill du se hela Mölndal från ovan? Då ska du styra stegen till före detta restaurang Hajens lokaler i Mölndals centrum. Här finns vyer och visioner för centrala Mölndal.
Utställningen genomförs av Mölndals stad för att belysa centrumprojektet och några andra betydelsefulla projekt i centrala Mölndal. Den ger alla som bor eller är verksamma i Mölndal en möjlighet att få information om de arbeten som pågår och en möjlighet att komma med synpunkter.
Först in i utställningslokalerna var Britt Lysell Hulings och Jutta Albihn boende i Åbyområdet. De luftade sin besvikelse över att utställningen inte var klar och gillade inte det de såg.
- Varför ska de bygga så högt som på Sahlins terrass? Och det talas ju om en riktig skyskrapa vid spårvägsvändplatsen.
På knä på golvet låg Staffan Claesson, samhällsplanerare från stadens utvecklingsenhet, och rullade ut ett satellitfoto på fem gånger tre meter rymmande hela Mölndals stad.
- Här kan man se var det går att förtäta bebyggelsen, något som aktualiseras i olika projekt där Kvarnbyvallen och Hexion, f d Soab, skall bebyggas. Allmänhetens datorer ska ge besökarna möjlighet att skriva frågor och få dem besvarade omgående.
Utställningen heter Välkommen till nya Mölndal. Och utställningen ska vara levande.
- Det innebär att den kommer att kompletteras under gång med övriga projekt. Vi vill visa att utvecklingen av centrala Mölndal inte bara handlar om centrum. Det finns en rad viktiga projekt på gång, säger Lars Ekberg, näringslivs- och informationschef i Mölndal.
Under september genomförs den formella planutställningen för centrumprojektet i utställningshallen.