Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD-politiker lämnar efter kontroversiella tweets

Lokalpolitikern Terje Kristiansen tvingas lämna Sverigedemokraterna efter att att TTELA avslöjat att han spridit och skrivit kontroversiella saker på sociala medier.
– Sanningen är inte värt speciellt mycket!, kommenterar han sina avgång på Twitter.

Terje Kristiansen, engagerad i Sverigedemokraterna i Vänersborg, har tvingats lämna sin kandidatur till regionvalet i Västra Götalandsregionen samt kommunvalet i Vänersborg. Beskedet att Kristiansen drar tillbaka sin kandidatur kommer efter att TTELA:s avslöjat kontroversiellt åsikter som han har spridit på Twitter.

– Terje har ikväll meddelat mig att han lämnar partiet och tar tillbaka sin kandidatur till fullmäktige. Så för er kännedom är han inte längre en del av SD, säger Matheus Enholm, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Västra Götaland Norra, till TTELA.

Enligt TTELA har Terje Kristiansen bland annat skrivit att Centerpartiet är en cancersvulst.

Vid ett tillfälle har han svarat på tweeten: ”Blev kallad rasist i dag när jag sa att kriminella somalier var djur. Akta dig” med att säga ”Det kan du inte göra, djuren blir ju kränkta”.

Och vid ett annat tillfälle har han kommenterat en bild på ministrar från den tidigare regeringen Löfven, som bland annat innehåller Magdalena Andersson, Märta Stenevi, Ann Linde och Anna Ekström, med ”Svenska syklubben”.

Kristiansen själv har tidigare försvarat sitt agerande på Twitter i en artikel med TTELA.

– Det visste jag inte. När man är på Twitter då kollar man inte upp alla personer, då hade vi alla haft fullt upp med att göra detta. Jag är absolut ingen rasist, men det är mina åsikter, sa han.

Kristiansen kommenterar sin avgång på Twitter:

"Efter en skreven tidningsartikel (intervju) så har jag nu fått avgå med omedelbar verkan (sd) sanningen är inte värt speciellt mycket!", skriver han.

Missa inte det senaste om valet 2022

Nu kan du få alla politiknyheter, reportage och analyser som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Val 2022. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.