Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Satt och sköt i sin trädgård – insatsstyrkan grep vapenman

Polisens insatsstyrka grep sent inatt en berusad man som suttit och skjutit med vapen i sin trädgård.
– Tydligen är det inte första gången han gjort så, säger polisens Christer Fuxborg.

Larmet kom till polisen 22.19 om en man i 45-årsåldern boende norr om Stenungsund. Denne ska ha suttit i sin trädgård och skjutit med sina vapen, något som också den första polisstyrka som kom till platsen kunde höra.

– De ville inte gå för nära när det hörde hur det smällde, så insatsstyrkan från Göteborg kallades dit, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polisen ska ha försökt etablera en kontakt med mannen via telefon, som dock inte svarade. Efter en stunds ringande gav insatsstyrkan upp försöken att nå mannen den vägen och började istället smyga mot fastigheten. Därefter ska det ha gått odramatiskt till när styrkan tog sig in i huset och kunde gripa mannen, enligt Fuxborg. Klockan 01.19 var fastigheten säkrad och strax efter konstaterade polisen att mannen var onykter.

Enligt uppgifter till polis är det inte första gången som mannen suttit i sin trädgård och skjutit. Hästar finns i närheten, rapporterar Nyheter STO.

– Mannen har vapenlicens på tre vapen som nu är beslagtagna. Troligtvis har vi inte fått kännedom om att han skjutit på samma sätt förr, säger Fuxborg.

Mannen är nu misstänkt för brott mot vapenlagen och framkallande av fara för annan. Om han får behålla sin vapenlicens kommer nu att prövas.

Enligt Nyheter STO ska polisen även tagit ett fjärde beslag vid tillfället, en soft airgun.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.