Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Siktar på 50 meter. En ny och större simhall föreslås av politikerna i Partille att bli nästa evenemangsprojekt i kommunen. Bild: Michael Erhardsson

Samlar pengar till grundplåt för simhall

Om fem år hoppas de styrande politikerna att ett simhallsbygge ska starta i centrala Partille. Förhoppningen är att det då ska finnas en pott på 100 miljoner kronor att ta av.

– I vår budget avsätter vi tio miljoner kronor årligen. Vår förhoppning är att kommunala Partillebo ska avsätta lika mycket och sammanlagt kommer det att ge oss en rejäl grundplåt till en ny simhall, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Svensson (M).

Dagens simhall ligger i Björndammen. Bassängen där är 16x7 meter och kräver kontinuerligt underhåll. I och med att Partille likt de flesta andra kommuner omkring Göteborg växer, så har efterfrågan på en ny och större simhall ökat.
– Vi har fått många önskemål från våra kommuninvånare om simhall. Vi bor i en storstadsregion där det är nära till det mesta, men det kan ändå vara lite bökigt att åka till simhallar i Göteborg eller Lerum. Vi har redan bra förutsättningar för kultur- och idrottsliv och nu kände vi att det var dags att ta nästa steg. 
– Vi har haft den frågan i vårt valprogram länge och lämnade in en motion om simhall i slutet av 2015. Vi har väntat på svar och jag antar att vi får se den motionen som bifallen nu, säger oppositionsrådet Eva Carlsson (S), som överraskades av Alliansens budgetförslag vid kommunstyrelsemötet i förra veckan och snabbt sköt till tio miljoner årligen i simhallsinvestering även i oppositionens budgetförslag.

Den nya simhallen föreslås ligga i höjd med Partille arena, mellan Gamla Kronvägen och Säveån. Planarbetet är tänkt att starta nästa år och Stefan Svensson hoppas att bygget ska starta inom en femårsperiod.
– Det är företaget Svenska hus som äger marken. Vi har varit i kontakt med dem och de känner till att vi gärna vill se både en simhall och bostäder i det området.

Vad simanläggningen ska innehålla, hur mycket den ska få kosta och vem eller vilka som ska driva är inte beslutat.
– Så långt har vi inte kommit än, men det här är inget vi gör själva, utan det handlar om att utveckla simhallen tillsammans med andra. Det är en 50-metersbassäng som gäller, övrigt innehåll får vi titta på framöver, men den här investeringen får absolut inte gå ut över kommunens kärnverksamhet som skola, vård och omsorg.
Ett första tydligt beslut om simhallsinvesteringen och den övriga kommunbudgeten fattas vid fullmäktigemötet 14 juni.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.