Saknad 3-åring hittad efter sökinsats i Falkenberg

Räddningstjänsten fick larm om att en 3-årig pojke var försvunnen i Falkenberg. En sökinsats inleddes vid Ätrans vatten, och snart lyckades man hitta pojken välbehållen.
– Han var pigg och kry, inte skadad eller någonting, säger säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

ANNONS
|

Det var klockan 22.08 som SOS Alarm fick kännedom om händelsen, efter att föräldrarna larmat om deras 3-åring var försvunnen. Då hade det gått ungefär 20 minuter sedan barnet sist synts till, inte långt ifrån Ätran.

– Vi har inte börjat söka i vattnet utan letar i närområdet, intill hus och andra byggnader, sa Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten, vid 22.30 på tisdagskvällen.

Tio personer från räddningstjänsten i Falkenberg deltog i sökinsatsen, och man fick även förstärkning av polisen. Strax före klockan 23 kom beskedet att den saknade pojken hade hittats i närområdet.

– Vi åkte till platsen och hittade honom nära en bostad där. Det var ingen fara med honom, som tur är, säger Ann-Christin Löfstrand.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS