Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

S-topp följer nakenkonton på Instagram

Kjell Hedvall (S), kommunstyrelsens ordförande i Lidköping, följer tusentals konton med nakna unga kvinnor – till exempel "Super sexy girls och "Wonderful girls" på det sociala forumet Instagram.– Det här är spamverksamhet som pågår utan min vetskap, säger han till Aftonbladet.

Kjell Hedvall (S) är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Lidköping. På bildbloggen Instagram följer han 7000 personer och den absoluta merparten är lättklädda eller nakna unga kvinnor som poserar utmanande, skriver Aftonbladet.

När Aftonbladet frågar honom om varför han följer nakenkonton svarar han att han inte visste om det.

– Jag är sällan där och har ingen aning om vad det här är, säger han till tidningen.

Han säger att han inte har använt sitt konto på ett halvår. Men Aftonbladet avslöjar att han lade upp bilder så sent som i slutet av januari.

Kjell Hedvall förklarar det hela med att han en gång tackade ja till ett erbjudande om att få fler följare när han öppnade sitt Instagramkonto, och att det ska vara anledningen till varför han nu följer så många nakenkonton. Han säger även att han inte förstår varför han följer så många som 7000 personer med sitt konto.

– Det är klart jag inte sitter och trycker ”följ” på 7 000 personer. Det här är en spamverksamhet, säger han.

Han säger till tidningen att han kommer ta bort kontot. Några minuter efter att Aftonbladet pratade med Hedvall gjorde han sin Instagramprofil privat, vilket innebär att det inte längre går att se vilka konton han följer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.