Sökpådrag i havet utanför Uddevalla

Efter att en strandad motorseglare hittats vid en ö utanför Uddevalla undersökte sjö- och flygräddningscentralen området. Det visade sig senare att båten rapporterats stulen, men ingen person har hittats. Polisen kommer nu söka av ön med hundar.

ANNONS
|

Runt 13-tiden inledde Sjö- och flygräddningscentralen, JRCC, en sökinsats i havet utanför Uddevalla efter att en privatperson sett en löst drivande båt.

– En inringare såg en båt som gått på grund, så Sjöfartsverkets helikopter och Sjöräddningssällskapet söker i området, säger Johan Stening, assisterande sjöräddningsledare.

När de senare fick tag på båtägaren så visade det sig att båten i själva verket var stulen.

– Båtägaren hade hittat avklippta tampar, så båten är rapporterad stulen, säger Karl-Johan Tilegård, sjöräddningsledare.

Ingen person hittad

Sökarbetet pågick för fullt kring ön Stora kärra holme. Även polis larmades till platsen.

– Vi ska söka av holmen så det inte är någon därute som är inblandad i det här och gömmer sig där, säger Christer Fuxborg presstalesperson vid polisen region Väst.

ANNONS

Det är oklart om någon person ska ha befunnit sig i båten när den gick på grund.

– Sjöräddningen är ute där och letar men jag har inte hört att de har hittat någon, säger Christer Fuxborg.

Polisen söker med hundar

Strax innan klockan 16 meddelade JRCC att de avslutat insatsen och lämnat över till polisen.

– Den är avslutad för våran del, vi har återkallat våra enheter. Vi har sökt av vattenområdena, men utan att hitta någon, men allt tyder på att båten blivit stulen och sedan övergiven, säger Johan Stening.

Polisen bekräftar att båten är stulen och kommer fortsätta sökandet vid platsen under kvällen.

– Vi ska eventuellt åka dit med hundar för att kolla genom holmen igen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS