Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Frivilligorganisationen FIKK fortsätter under lördagen sökinsatsen efter nya fynd som kan kopplas till 17-åriga Wilma Anderssons död.  Bild: JAN HANSSON
Frivilligorganisationen FIKK fortsätter under lördagen sökinsatsen efter nya fynd som kan kopplas till 17-åriga Wilma Anderssons död. Bild: JAN HANSSON

Sökinsatsen efter Wilma Anderssons kropp fortsätter

Under lördagen kommer organisationen FIKK fortsätta sin sökinsats efter 17-åriga Wilmas kropp. Nu vädjar Wilmas mamma till folk att delta i sökandet.
"Vi vill kunna begrava hela våran dotter och syster. Vi är så tacksamma för allt engagemang och kärlek som finns runt Wilma.", skriver hon i ett Facebookinlägg.

I veckan inleddes rättegången mot den man som misstänks ha mördat Wilma Andersson, 17. Flickans kropp är ännu inte påträffad.

Fallet Wilma har engagerat stora delar av Sverige. Det har manifesterats på sociala medier och privatpersoners benägenhet till att vara behjälpliga mot polis och Wilmas familj. Under lördagen arrangerar frivilligorganisationen FIKK ännu en sökinsats efter 17-åringens kropp.

Mammans vädjan: Vill kunna begrava hela vår dotter och syster

I samband med sökandet uppmanar också Wilma Anderssons mamma att så många som möjligt ska delta i sökandet och riktar samtidigt ett stort tack till allt engagemang kring Wilma.

"Vi vill framföra en vädjan att så många som möjligt ansluter till sökinsatsen på lördag som anordnas av FIKK. Vi vill kunna begrava hela våran dotter och syster. Vi är så tacksamma för allt engagemang och kärlek som finns runt Wilma.", skriver hon.

Under veckan startade rättegången mot den misstänkte gärningsmannen. Bild: Privat
Under veckan startade rättegången mot den misstänkte gärningsmannen. Bild: Privat

Sökinsatsen i Uddevalla väntas pågå i några timmar och anordnas av FIKK. Frivilliga och föreningar är välkomna att hjälpa till, skriver FIKK.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.