Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christer Nordqvist operativ chef på Missing People, vid samlingsplatsen i Alingsås.
Christer Nordqvist operativ chef på Missing People, som trotsade vädret för att fortsätta söka under söndagen. Bild: Johan Hallberg

Sökandet fortsätter efter försvunnen man i Alingsås

En ung man som försvann från Alingsås för två veckor sedan är fortsatt saknad. Polisen misstänker att mannen utsatts för människorov. Under helgen fortsatte sökandet efter honom i området.

Den försvunna mannen i 25-årsåldern sågs senast på kvällen den 12 oktober utanför Ica Maxi i köpcentret Vimpeln i Alingsås. När anhöriga inte hade hört av honom två dagar senare larmade de polisen.

Tidigare i veckan inledde polisen en förundersökning gällande människorov.

– Vi har hört ett antal personer runt den här försvunne personen, allt från anhöriga till kompisar. Ingen kan ge oss en rimlig förklaring till varför han skulle hålla sig undan frivilligt, sa Mats Axelsson på Grova Brott Alingsås till GP då.

– Vi får signaler att någonting har hänt honom som inte är normalt och vi tar de anhörigas oro på allvar.

LÄS MER: Ung man misstänks blivit kidnappad i Alingsås

Missing People har sökt under helgen

Missing People har gjort flera sökinsatser sedan mannens försvinnande. Under söndagen samlades ett 20-tal personer utanför köpcentret där han senast syntes till för att fortsätta leta kring sjön Gerdsken och i andra områden som polisen anser vara intressanta.

– Jag har inte fått någon ny information om hur det har gått, så jag utgår från att det inte har hänt något nytt i ärendet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Hur har polisen jobbat under helgen?

– Förhoppningen är att få in tips från allmänheten, och de som har varit relevanta har man försökt att beta av. Men jag känner inte till att det ska ha kommit fram något nytt, utan vi får avvakta till morgondagen när utredarna finns på plats igen, säger Thomas Fuxborg.

Han uppger att polisen fortfarande är intresserade av tips från allmänheten. Den som har gjort iakttagelser kan ringa och tipsa polisen på 114 14.

LÄS MER: Ung man misstänks blivit kidnappad i Alingsås

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.