Sångerskan och modellen Elin Lanto stämmer Depend Cosmetics

Sångerskan och modellen Elin Lanto stämmer Depend Cosmetics AB i Halmstad. Hon kräver 80 000 kronor för att företaget använt bilder på henne i sin marknadsföring efter att deras avtal löpt ut.

ANNONS
|

Elin Lantos ansikte har används i Depend Cosmetics marknadsföring bland annat i sociala medier, på produktförpackningar, i broschyrer och på företagets hemsida. Parternas avtal löpte ut i slutet av oktober förra året.

Ganska snart insåg Elin Lanto att Depend fortsatte att använda bilderna, utan att det fanns något avtal som reglerade hur det skulle gå till. Omständigheterna beskrivs i hennes stämningsansökan mot Halmstadföretaget, där hon framhåller att samarbetsavtalet sades upp av företaget.

Efter att ha försökt komma överens direkt med företaget väljer sångerskan och modellen, som bland annat är känd från Melodifestivalen och för att ha sjungit den sorgsna balladen ”I won't cry”, att stämma företaget.

ANNONS

Hon kräver dessutom 30 000 kronor i månaden så länge företaget fortsätter att använda bilderna.

Depends huvudägare, Mårten Johansson, är inte insatt i alla turer i tvisten och vill inte kommentera den på detaljnivå eftersom han inte tagit del av stämningsansökan, men konstaterar:

– Jag vet hur historien varit, från början till slut, och håller inte med. Men att det över huvud taget ska behöva diskuteras i rättslig form, med dialog i svensk domstol, känns som slöseri med resurser. Kan vi inte lösa det här genom vettig dialog är det underligt, säger han.

Elin Lanto framställde redan i november och sedan också i december krav på ersättning för att Depend fortsatte använda bilder på henne efter att kontraktet gått ut.

ANNONS