Så ser Ljungbergs krogplaner ut

ANNONS
|

– Det blir cafédel på dagarna och restaurangkoncept på kvällarna, säger Ken Strand, fastighetsrådgivare till Freddies i en interbju med Hallands Nyheter.

Första sportbaren i Freddieskedjan öppnades i Halmstad 2013 och drivs av franchisetagare. Hallandsposten rapporterade nyligen om att den restaurangen saknade bygglov för en uteservering och fått en straffavgift på 273 000 kronor av Halmstads kommun. Under året har Freddies i Halmstad även betalat in en skatteskuld på 1,2 miljoner kronor i sista stund efter att Skatteverket hotat med konkurs.

Nu är Freddieskedjan på väg in i Rådhuset som har ett stort kulturhistoriskt värde. Varbergs Fastighets AB är förvaltare och Freddies framför krav på att fastigheten ska bli modern, ändamålsenlig, den ska andas 2016.

ANNONS

Men planerna möter motstånd - läs också hos hllands Nyheter: Bonde (FP) tar strid om Rådhuset

– Oavsett vilken hyresgäst som flyttar in så måste hyresvärden göra jättemycket strukturella åtgärder i huset. Den informationen vet de om, säger Ken Strand.

Han berättar att hela bottenvåningen behöver öppnas upp. Väggar och rum måste bort. Det enda som inte går att röra är den stora trappan upp till andra våning.

– Vi vill lufta upp det. Men det är inte jättekomplicerat, fastighetsägaren måste ta tag i det här, det ligger i tiden, säger Ken Strand, som säger att parterna måste komma överens om detaljerna.

Trots att Varbergs Fastighets AB står inför stora investeringar om det ska bli restaurang i Rådhuset räds inte Freddies dyra hyreskostnader.

– Det blir avskrivningar på den typen av investeringar på 50 år, menar Ken Strand.

När det gäller det nya konceptet för Freddies så ska det vara en ljusare design. Fler ska lockas av det. Café, lunch och restaurang tror man ska dra en större publik än en renodlad sportbar.

– Sen ska det vara inslag av någon tv-skärm där man kan se på sport, men ingen renodlad sportbar.

ANNONS

Ambitionen är att Rådhuset ska kunna ha verksamhet från sommaren/hösten 2016.

ANNONS