Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inge Thelen.

Så lurade Inge inbrottstjuven

Polisen kunde gripa en inbrottstjuv efter att 82-åriga Inge med all sin list lyckats avleda brottet. Själv är hon förvånad att hon tog det hela så lugnt och dessutom lyckades säkra mannens fingeravtryck åt polisen.

82-åriga Inge Thelen väcktes plötsligt ur middagsvilan. Först trodde hon att det var mössen som var uppe och dansade men så såg hon plötsligt en ung man i dörren, vilket Laholms tidning var först med att rapportera om.

– Jag tittade på honom och han såg överraskad ut. Så då sa jag ”Hej!”, berättar Inge.

Mannen svarade med att säga att det såg rörigt ut hos Inge. Inom sig insåg hon vad det var frågan om men eftersom den unge mannen var trevlig så körde hon på och svarade på den något kaxiga kommentaren om saniteten i hennes bostad.

– "Jag är gammal, sjuk och fattig och nu ligger jag här i min olycka" sa jag till honom. Så sa jag ”Du har kommit fel, det är inte här jag hyr ut utan det är det lilla huset.”Jag låtsades alltså att han sökte husrum, förklarar Inge.

Sedan genomförde hon en kort intervju med mannen. Hon var noga med att låta intresserad och påpekade bland annat att hennes eget barnbarn är jämngammal med inkräktaren. Sedan fortsatte hon, precis som att hon faktiskt skulle hyra ut huset, med en visning. Den unge mannen hjälpte henne upp och över till det lilla huset. Egentligen använder Inge rullator men den oinbjudne gästen lät henne stödja sig på honom.

– Väl i gästhuset visade jag honom runt, förklarade att det fanns plats för hans familj. Sedan bad jag om legitimation och det hade han. Så jag skrev ner hans uppgifter, säger Inge stolt.

Sedan sa inkräktaren att han var törstig så då föreslog Inge att  de skulle slå sig ner ute i solen. Sedan hämtade hon glas och dricka, men det den oinbjudne gästen inte visste var att Inge hade en baktanke.

– Jag tänkte att jag skulle ta hans fingeravtryck på glaset så polisen skulle kunna haffa honom. Inuti skrattade jag för mig själv. Han ville vara en ärlig tjuv men så hamnade han i en bostadskö, säger Inge nöjt.

Sedan fick mannen bråttom iväg. Inge ringde polisen så fort mannen lämnat henne och strax hörde hon sirener. Mannen greps senare av polis som hittade Inges plånbok på mannen.