Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Så livas Falkenberg upp – med pärlplattor

Ett elskåp och två trafikskyltar har fått sig ett lyft i Falkenberg efter att en okänd person har smyckat dem. – Jag tycker det är jättekul. Det livar upp lite, säger Therese Solleved som arbetar på kaféet intill.

Det är ett elskåp och två trafikskyltar som har dekorerats på en central gata i Falkenberg, vilket P4 Halland var först med att uppmärksamma.

På kaféet intill arbetar Therese Solleved, en av de Falkenbergsbor som uppskattar förändringen utanför bageriet.

– Vi uppmärksammade det här i somras. Då var det väldigt många som kom in och frågade vem som låg bakom det hela. Jag tycker det är jättekul, det livar upp lite, säger hon.

Enligt Therese Solleved vill initiativtagaren vara anonym. Orsaken till det är ett mysterium. 

– Det är jättefint att människor låter de hänga kvar där de hänger. Det är så mycket förstörelse nuförtiden, men jag tror att många uppskattar detta, säger hon.

Elskåpet ser numera ut som ett höghus, en skylt som visar parkering förbjuden har fått en ghostbuster bakom sig och skylten vid ett övergångsställe har förvandlats till Darth Vader.

Samtliga konstverk är gjorda av pärlplattor.

– Det har bara fått positiva reaktioner vad jag vet. Alla sitter på samma gata med några meters mellanrum.

LÄS MER: Här är konstnären bakom musbutikerna i Haga

Mer gatukonst i Västsverige

Det är inte första gången Västsverige får äran att ta del av gatukonst. GP har tidigare uppmärksammat Staffan Lindholm som bygger så kallade musbutiker i Haga i Göteborg. 

Han började med att skapa en mc-butik, en skobutik och ett galleri. Men på kort tid har han utvecklat antalet musbutiker i Haga och är nu aktuell med "musbiografen".

Framöver finns det även planer på att en ostbutik ska byggas i samma stadsdel och göra de andra musbutikerna sällskap.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.