Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så kan Marstrand bli kurbadort igen

Societetshus kan bli ett exklusivt hotell och ett nytt kurbadhus byggs. Så kan Marstrand återta rollen som kurbadort.

– Just nu väntar vi på att detaljplanen ska bli klar, säger Claes-Göran Nilsson, som äger Societetshuset och Båtellet tillsammans med Anders Hedin.

Han och hans kollega har stora planer för området kring Båtellet och Societetshuset.
I planerna ingår att exteriört återställa Societetshuset till hur det ursprungligen såg ut genom att ta bort en del påbyggnader. Fasaderna på övervåningen flyttas ut för att bereda plats åt hotellrum. I hela huset räknar Claes-Göran Nilsson med att det kommer att bli mellan 15 och 16 rum.
– Vi måste få lite ekonomi i det, så det kommer att bli exklusiva rum, säger Claes-Göran Nilsson.

Även Båtellet är tänkt att bli hotell. Byggnaden ska också återställas exteriört och innehålla ett 50-tal enklare dubbelrum. Mellan Societetshuset och Båtellet förslås en paviljong med reception och restaurang som binder ihop de två hotellen. Längs kajen kommer en sandstrand att anläggas och pirar skjuta ut i havet. 

Norr om Båtellet finns planer på ett nytt kurbadhus med varm- och kallbassäng, relaxavdelning, bastu, gym, rehab, simskola, motionssimning och restaurang/kafé.
– Det finns en gammal tanke om att bada i kur och kurbadhuset ska ha en medicinsk inriktning med förebyggande hälsovård. När detta är färdigt tror jag folk är väldigt uppdaterade på det, säger Claes-Göran Nilsson.

I planerna ingår även ett nytt vandrarhem som byggs bakom Båtellet och uppförs i två och tre våningar och ska innehålla cirka 200 bäddar.
Än så länge vet Claes-Göran Nilsson inte exakt i vilka steg allt kommer att byggas, men man kommer inte börja med kurbadhuset innan bäddarna är klara. 

Dock tror han att arbetet med Societetshuset kan börja relativt omgående. 

När det gäller Båtellet, vandrarhemmet, paviljongen och kurbadhuset så måste detaljplanen på plats först. Och sen kommer turistsäsongen, så att börja innan sommaren 2017 är uteslutet enligt Claes-Göran Nilsson.
– Samtidigt får det ta tid när det gäller sådana här miljöer, man får inte fara iväg, säger han.