Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rymning från Fagared

En av de intagna på Fagareds ungdomshem rymde under natten till lördagen och är fortfarande på fri fot.
Det var vid midnatt som rymlingen, som är i sextonårsåldern, tog sig ut genom ett fönster.

Han hade lossat på några skruvar i ett fönster och kunde därigenom ta sig ut i en lokal där reparationer pågår under vardagar. Där var flera öppningar ut endast förseglade med plast och därmed lätta att forcera.

Rymlingen upptäcktes direkt av en i personalen som befann sig utanför. Han försökte att stoppa honom, men hotades då med något som skulle kunna vara en skruvmejsel. Rymmaren kunde därefter klättra över ett staket och försvinna.

- Det fanns en del verktyg i lokalen som håller på att byggas om från en snickerilokal till en skollokal, berättar Heidi Andersson, avdelningsföreståndare med chefsberedskap denna helg på Fagareds ungdomshem.

Pojken är dömd till sluten vård i sex månader för bland annat stöld, skadegörelse samt hot och våld mot tjänsteman. Heidi Andersson kan inte säga om rymlingen är farlig för allmänheten.

Polisen sökte under natten efter pojken med hundpatrull utan resultat. Mörker och regn försvårade letandet. Enligt Heidi Andersson var det efter det första samtalet till polisen under natten svårt att komma fram till polisens ledningscentral.

- Det är hemskt olyckligt det här. Vi ser det som ett misslyckande att det kunde ske. Ledningsgruppen kommer att arbeta med detta under måndagen, säger Heidi Andersson.

Fagareds ungdomshem tar emot pojkar, 16-20 år, med allvarliga psykosociala problem samt pågående kriminalitet och/eller missbruk. Av det totala antalet platser är 13 avsedda för pojkar som dömts till sluten ungdomsvård.