Rymlingarna hade svinkul natt i centrum

Under natten till söndagen rymde tre unga suggor från sin hage utanför Kungälv. Morgonpigga Kungälvsbor trodde knappt sina ögon när de såg trion svina loss utanför kyrkan.
– Gräsmattan är helt förstörd, samtidigt var det rätt kul och oväntat med grisar mitt i stan, skrattar Veronica Andersson som fotograferade rymlingarna.

ANNONS
|

(Foto: Emma Johansson)

Grisarnas framfart i centrala Kungälv orsakade stor uppmärksamhet när de under söndagsmorgonen vandrade runt på kullerstenen vid Gamla torget.

Veronica Andersson bor bredvid Kungälvs kyrka och berättar att hon upptäckte grisarna vid 8.30-tiden.

– Jag hade varit och hämtat min son och trodde först att jag såg i syne: "grisar mitt i centrum"?

Veronica såg dock rätt och spåren efter djuren är fortfarande tydliga utanför Kungälvs kyrka där grisarna har ställt till med rejäl oreda och bökat upp hela gräsmattan.

Många Kungälvsbor roades under söndagsmorgonen av den udda händelsen i den gamla delen av centrala Kungälv
Många Kungälvsbor roades under söndagsmorgonen av den udda händelsen i den gamla delen av centrala Kungälv Bild: Läsarbild

Bonden: "Grisar inte bra på att öppna grindar"

Under förmiddagen tog äventyret slut för de unga, men tunga, grisarna som då hade varit på rymmen i flera timmar.

ANNONS

Bonden som äger djuren berättar att de rör sig om tre unggrisar - tre suggor som är yngre än ett år.

– De måste ha rymt under natten. Grinden stod öppen. Vi vet ju inte vad som har hänt, men grisar brukar inte vara särskilt bra på att öppna grindar, säger bonden.

Någon skada verkar de unga djuren, som bonden planerar inseminera för att få nya kultingar, inte ha tagit av äventyret.

– Tvärtom tror jag, vi får hoppas att de inte får mersmak på det här. Jag skickade iväg pojkarna för att hämta dem och nu är de hemma i sin hage igen.

Ska ta kontakt med kyrkan

Bonden vill inte berätta exakt var grisarna håller till, men uppger att de ändå måste ha vandrat en bit.

Bonden förklarar att han kommer att ta kontakt med Kungälvs församling under måndagen angående den förstörda gräsmattan.

– Jag ska ringa kyrkan imorgon när de har öppet. Det är klart vi ska hjälpa till att fixa i ordning det här, det är ju våra djur som förstört gräsmattan, säger bonden.

Grisarna röjde runt rejält när de var på rymmen under natten
Grisarna röjde runt rejält när de var på rymmen under natten Bild: Läsarbild
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS