Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

RIA letar nya lokaler i Mölndal

RIA (Råd i alkoholfrågor)får ha kvar sin servering i Mölndals centrum tills man hittat en ny lokal. Matsalarna i gamla SOAB:s anläggning eller Papyrus är tänkbara lösningar.
Så kan man tolka resultatet efter ett möte i måndags mellan bland andra ordföranden i RIA Mölndal Nils Aronson, Lennart Oliv, v d för Mölndalsbostäder samt förra s-kommunalrådet Bengt Odlöw.
I går skulle RIA ut från lokalerna under Mölndals bro efter krav från näringsidkarna i centrum. De hävdar att RIA-verksamheten lockat berusade och utslagna människor som skrämmer bort besökare och kunder.
- Vi är väldigt tacksamma för att vi inte ställs på gatan. Mölndalsbostäder har lovat att vi får vara kvar under några månader medan vi letar efter ny lokal, förklarar Nils Aronson.
NCC äger den tidigare SOAB-anläggningen i Mölndals kråka. Här finns en stor personalmatsal som kan passa bra för RIA:s verksamhet. Enligt NCC kan det dröja flera år innan fabriken rivs. Sak samma gäller med Papyrus men där är framtidsplanerna mer diffusa.
- Detta innebär att det finns goda möjligheter att hitta en lösning på problemen. Vi för en positiv diskussion med parterna, bekräftar Nils Aronson.
Något mindre optimistisk är föreståndaren för RIA-serveringen Joakim Bengtsson.
- Det får inte bli för dyrt. Vi har inga pengar till en hög hyra. Dessutom tror jag att alternativen, Soab och Papyrus, ligger för långt från centrum. Risken finns att våra gäster uteblir från vår servering och istället driver omkring i centrum.
Inom Ria Mölndal är tacksamheten stor för att så många människor tagit de utslagnas parti och med protestlistor försökt förhindra en vräkning.
- Sådant stöd blir man väldigt glad av. Och jag tror att det har förekommit politiska påtryckningar för att få en bra lösning på vårt lokalproblem.