Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Resultatlöst sökande efter försvunnen kvinna

Kvinnan som försvann från sitt hem utanför Skara i torsdags är fortfarande borta. Under lördagen genomförde polis och Missing People ännu en resultatlös sökinsats.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, försvann från sitt hem i Vinköl utanför Skara i torsdags. Hon anmäldes försvunnen av anhöriga vid 21-tiden på kvällen och polisen inledde omedelbart sökandet efter henne.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen beslutade efter några timmar att gradera försvinnandet som en så kallad särskild händelse.

Det innebär att räddningsledaren har myndighetens samlade resurser till sitt förfogande.

Under fredagen sökte polisen med bland annat flera hundpatruller, två hästar från polisrytteriet och en polishelikopter. Även militären var på plats och deltog i sökandet.

- Vi sökte till långt in på natten och återupptog sökandet vid 6.30-tiden på lördagsmorgonen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Missing People har också engagerat sig i försvinnandet och under lördagen arrangerade man en andra skallgång i området. Ett 30-tal frivilliga deltog.

- Tyvärr hittade vi henne inte. Vi har sökt av ett ganska stort skogsområde med svårtillgänglig terräng men utan att finna några spår, säger Robin Egerlind som var administrativ chef för sökinsatsen.

Enligt polisen finns inga misstankar om brott i samband med försvinnandet. Missing People kommer att söka även under söndagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.