– Det är ett stort lågtryckssystem som drabbat stora delar av Europa, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.
– Det är ett stort lågtryckssystem som drabbat stora delar av Europa, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI. Bild: Oliver Lindkvist

Regnig vecka väntar i Göteborg när oväder drar in

Stormen Alex, som i sin framfart orsakat stor förödelse i Sydeuropa, har nått Sverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för stora regnmängder i Västra Götaland och Värmland, men innan dess finns det en liten chans för sol.
– Måndagen ser ut att bjuda på det, säger meteorologen Linus Karlsson.

ANNONS
|

Den kommande veckan ser ut att bli en riktig blöt en i Göteborg, detta meddelar SMHI. Det är stormen Alex, som innan sitt intåg i Sverige bland annat orsakat översvämningar i Frankrike och Italien, som nu nått västkusten.

– Det hör ihop, det är ett stort lågtryckssystem som drabbat stora delar av Europa, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

LÄS MER:Minst två döda i sydeuropeiskt regnkaos

Klass 1-varningar utfärdade

I Göteborg började regnet falla runt lunchtid och under resten av söndagen väntas det falla mellan 15 till 20 millimeter.

– Det blir rikliga mängder regn.

I nuläget har SMHI utfärdat klass 1-varningar i både övre Västra Götaland och Värmland. Men en sådan varning ser inte ut att behöva utfärdas för Göteborgsområdet, meddelar SMHI.

ANNONS

– Men det blir ostadigt väder under resten utav veckan.

Några timmar sol under måndagen

Däremot så finns det en chans för göteborgarna att få sig några soltimmar innan ovädret drar igång på riktigt. Under måndagen kommer temperaturerna ligga runt 17 grader, samtidigt som det ser ut att bli ganska soligt.

– Så är man ute efter sol så ser det ut som att det är måndagen som kommer att bjuda på det, säger Linus Karlsson och fortsätter med att berätta att dagarna efteråt kommer att bjuda på lägre temperaturer och nederbörd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS