Regn och rusk under hela helgen

ANNONS
|

Torsdagens omfattande regnområde orsakade stora bekymmer i Västsverige – avstängda och översvämmade vägar, inställda tåg och vattenfyllda källare. Mellan 70 och 80 millimeter regn uppmättes under torsdagsdygnet.

– Regnområdet låg nästan helt stilla, men kommer att försvagas under dagen. Det kan ta lite tid, så det kan komma en del skvättar under dagen, säger Nitzan Cohen, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

För Göteborgs del blir det en del mindre skurar under fredagen. Det kan också bli lite blåsigt, med måttliga till friska vindar, särskilt vid kusten. Och det dåliga vädret håller i sig.

– Det är inga jätteroliga nyheter. Ett nytt regnväder är på väg in. Det är oklart hur stora mängder regn det blir, det beror på hur snabbt det passerar.

ANNONS

Just nu ser det ut som att regnvädret kommer dra in över Västsverige under lördagskvällen och hänga kvar under hela söndagen. Temperaturen håller sig däremot runt 10-gradersstrecket.

– Det är först framemot måndag som regnet avtar och det blir uppehåll. Innan det är dags för nästa portion. Det är regn på agendan helt enkelt, säger Nitzan Cohen.

ANNONS