Rebecka Antonsson Miniponnyn.
Rebecka Antonsson Miniponnyn.

Rebeckas udda hobby - agerar hopphäst

Rebecka Antonsson från Kärna är en duktig ryttare. Men hon kan också agera hopphäst själv. På bara drygt ett halvår har hennes annorlunda Instagram-konto fått över 11 000 följare.

ANNONS
|

Om hon trivs med uppmärksamheten? Nja, kanske inte till hundra procent.

–Alltså, jag tycker egentligen inte om att stå i centrum och inte att prata inför folk. Men det är klart, vem gillar inte uppmärksamhet egentligen? säger hon med ett leende.

Att se Rebecka Antonssons hästhoppning på nätet är en klart udda upplevelse. Någon häst finns inte med på filmerna –i stället är det Rebecka själv som på ett nästan osannolikt graciöst sätt tar sig fram på alla fyra.

Och hon hoppar betydligt högre än vad hon gör när hon ägnar sig åt vanlig hoppning med sin häst Hope.

ANNONS

–Det högsta jag har hoppat är 1,30. Med min häst hoppar jag kanske 1,10, säger hon.

Det annorlunda intresset började växa fram redan när Rebecka Antonsson var tre år gammal. Då förflyttade hon sig med hjälp av händerna och knäna, vilket gjorde att hon snabbt fick skador.

–Mamma köpte knäskydd till mig, men jag hatade dem. Så jag fick komma på ett annat sätt. Då började jag använda fötterna i stället för knäna, berättar hon.

Sedan dess har Rebecka envist fortsatt med sin hobby. I somras gjorde hon slag i saken och startade sitt instagram-konto Miniponnyn. Just nu är det över 11 000 personer som följer henne där.

Och de flesta är mycket fascinerade av det de får se. "Du ÄÄÄÄÄR bäst", skriver en följare. "Hur blir du så bra??!!!", frågar en annan. "Watch this Swede, she thinks she's a horse" utropar en internationell åskådare.

– När jag startade kontot trodde jag inte alls att det skulle bli så stort. Jag tänkte mest att det skulle vara roligt att visa det här för andra, säger hon.

Antalet följare är inte det Rebecka bryr sig mest om, det viktigaste är att hon har kul när hon gör filmerna. Men hon berättar att hon faktiskt har lite nytta av det egna hoppandet när hon sitter upp på hästryggen.

ANNONS

–Många tycker det är lite läskigt att hoppa över höga hinder. Men det tycker inte jag, eftersom jag hoppar över högre hinder själv.

Hur länge Rebecka Antonsson ska fortsätta med sina instagram-konster, det vet hon inte själv.

– Det blir nog svårare när jag växer och blir större. Jag kommer nog inte kunna hoppa lika högt då, säger hon.

Fakta: Rebecka Antonsson

Ålder: 12.

Bor: I Kärna utanför Kungälv.

Familj: Mamma Ann Mari, pappa Robert, storasyster Matilda.

Alias: Miniponnyn.

Instagram: mini_ponnyn

ANNONS