Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LUND 2017-04-20 
Polisbil med blåljus. En Porsche med en övningsförare kraschade in i en husvägg och en källartrappa på Nöbbelöv i norra Lund på torsdagskvällen. Ingen person skall enligt polisens hemsida ha skadats vid olyckan. 
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090  Bild: Johan Nilsson/TT
LUND 2017-04-20 Polisbil med blåljus. En Porsche med en övningsförare kraschade in i en husvägg och en källartrappa på Nöbbelöv i norra Lund på torsdagskvällen. Ingen person skall enligt polisens hemsida ha skadats vid olyckan. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 Bild: Johan Nilsson/TT

Ravefest upplöst av polis

Efter att arrangörerna valt att ignorera polisens tillsägelser fick man bryta upp en ravefest som hölls i en skog i området Mölnlycke under natten. I samband med händelsen omhändertogs en person för fylleri.
– Jag tycker det är oansvarigt, säger polisens presstalesperson i region Väst Peter Adlersson.

Tillställningen upptäcktes av en polispatrull vid halv två-tiden under natten mot söndag. Enligt polisen vad det fler än 50 personer som närvarade vid en ravefest, som hölls i en skog vid Kvistdalen i Härryda.

– Det var väl drygt 50 personer, så det var betydligt fler än de åtta som är tillåtna. Och det var inte så att man gick runt med munskydd och höll avstånd, säger Adlersson.

Polisen valde att ge arrangörerna till festen till klockan 03 att bryta upp, men varningen hörsammades inte. Någon halvtimme senare valde därför polisen att bryta upp festen enligt den tillfälliga covid-19-lagen.

– De fick ju en chans, en tillsägelse, vilket är brukligt, säger polisens presstalesperson i region Väst Peter Adlersson.

Arrangören är rapporterad för brott mot ordningslagen och i samband med det hela omhändertogs en person för fylleri.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.