Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Raketer sköts in i kommunhus

Tidigt under söndagsmorgonen sköt någon eller några in raketer eller smällare in i kommunhuset i Lilla Edet. I samma lokaler finns ett äldreboende. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.

Larmet om händelsen kom till polisen strax efter klockan halv sex på söndagsmorgonen. Då ska någon eller några ha krossat ett fönster till Kommunhuset i Lilla Edet.

– Det är någon som skjutit in någon form av raketer eller smällare och krossat fönster i kontorsdelen, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med skadegörelsen men dådet resulterade i rökutveckling i lokalen och stor förstörelse inne på kontorsdelen. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och kunde vädra ut lokalen och släcka.

Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen.

Enligt initiala uppgifter skulle det röra sig om ett äldreboende.

– Det är ett äldreboende i samma fastighet som kommunhuset, men de har inte varit berörda. De har säkert blivit väckta, men det är i kontorsdelen av kommunhuset som man skjutit in, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen eftersöker vittnen som befunnit sig på platsen som har gjort iakttagelser vid händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.