Rökutveckling efter kemisk reaktion i industriområde

En kemisk reaktion uppstod vid ett företag på ett industriområde i Uddevalla på onsdagseftermiddagen. Reaktionen orsakade rökutveckling och räddningstjänst har utrymt området.

ANNONS
|

Vid 16:20 på onsdagen larmades räddningstjänst till en företagsadress på Kuröds industriområde i Uddevalla, där det skett nån form av utsläpp av farligt ämne. Enligt SOS Alarm ska det ha uppstått någon form av kemisk reaktion i en behållare och i samband med det uppstod även rökutveckling. När räddningstjänst kom fram hade dock rökutvecklingen avtagit.

– Det är en behållare där man förmodligen har fått en blandning av en syra och en bas, helt enkelt mixat fel kemikalier. Då uppstod gaser. Men avgasningen är så liten att man håller det under bevakning, säger Andreas Svenblad, inre befäl på räddningstjänsten.

Han påpekar att behållaren inte är trasig och att inga kemikalier har läckt ut. Räddningstjänsten kommer att låta gasen sippra ut långsamt i ”liten och ofarlig omfattning” och har fläktar på plats för att få bort ångorna.

ANNONS

Området kring behållaren, där det finns ett antal byggnader, har spärrats av. Räddningstjänst kommer att stanna kvar under kvällen tills man försäkrat sig om att faran är över.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS