Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Under pistolhot tvingade en av rånarna in personalen på ett kontor medan två av hans kumpaner länsade butiken på kontanter och tobaksvaror. Bild: Läsarbild
Under pistolhot tvingade en av rånarna in personalen på ett kontor medan två av hans kumpaner länsade butiken på kontanter och tobaksvaror. Bild: Läsarbild

Rånliga i Kungälv – två personer gripna

Två av personerna som slog till mot flera livsmedelsbutik i Kungälv förra veckan har nu anhållits.
– Vi kunde snabbt konstatera att det var samma modus vid de båda rånen, säger Hannah Sutherland, vikarierande förundersökningsledare i lokalpolisområde Kungälv/Ale.

Det var i förra veckan som de fyra maskerande gärningsmännen slog till mot en livsmedelsbutik i Kode. Gänget ska ha fått med sig pengar, snus, och en dator innan de lämnade platsen.

– Troligen var tre av dem inne i butiken och en satt kvar i bilen. En av dem ska också ha haft en pistol som han hotade butikspersonalen med, sa Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, vid tillfället.

LÄS MER: Här slår rånarna till mot matbutiken

Ligan slog under samma kväll till mot ytterligare en livsmedelsbutik där de använde sig av ett liknande tillvägagångssätt. Under pistolhot tvingade gruppen till sig stöldgods och lämnade platsen.

Inom två timmar hade gruppen länsat två butiker.

"Våra anställda kan ha blivit förstörda"

GP har tidigare pratat med en av butiksägarna som berättat om det hotfulla tillvägagångssättet.

– Det värsta är inte pengar, jag är rädd att våra anställda kan ha blivit förstörda för livet, sa butiksägaren Camilla Gillholm förra veckan.

Hon berättade att en av gärningspersonerna ska först ha kommit in och genom pistolhot tvingat in personalen på ett kontor.

– Han riktade pistolen mot dem och tryckte den sedan i ryggen på en av våra anställda när de leddes in på kontoret, sa Camilla Gillholm.

– De har tömt våra kassaskåp på pengar, tagit dagskassan och alla våra tobaksvaror samt lotter och frimärken.

Två män anhållna

Två män har nu anhållits för de rån som skedde i Kungälvsområdet under förra veckan. De två sitter nu anhållna misstänka för grovt rån.

– Vi kunde snabbt konstatera att det var samma modus vid de båda rånen. En av butikerna la också ut bilder från en övervakningskamera på sin Facebook-sida och vi har fått in bra tips. Vi har även fått in andra vittnesuppgifter som kopplar ihop de båda fallen, säger Hannah Sutherland, vikarierande förundersökningsledare i lokalpolisområde Kungälv/Ale, i ett uttalande.

Enligt polisen är det bra tips från allmänheten som ligger till grund bakom det snabba gripandet av de två misstänkta männen.

– Vi är tacksamma för de tips vi får in från allmänheten. Det ger oss bättre möjligheter att klara upp de brott som begås och vi tar gärna emot fler tips, säger Hannah Sutherland i uttalandet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.