Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rån ombord på buss – tre gripna

En person har rånats ombord på en buss i Mölnlycke. Polisen har kunnat gripa tre personer, en kvinna och två unga män, som nu misstänks för brottet.

Strax innan klockan 13 på tisdagen larmades polis till Mölnlycke efter att en person rånats ombord på en buss. Enligt polisen ska medpassagerare ha blivit vittnen till händelsen.

– Det blev lite tumult ombord och busschauffören tryckte på larmet och började tuta, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

De tre misstänkta rånarna ska efter händelsen ha försvunnit från platsen i riktning mot resecentrum i Mölnlycke. Enligt Fuxborg ska övriga busschaufförer ha fått reda på vad som hänt i samband med att kollegan tryckte på larmet.

– Så efter att vi kommit fram till platsen för rånet så är det en annan busschaufför som noterat att tre personer som passade signalementet klivit på dennes buss nere vid resecentrum, säger Thomas Fuxborg.

Greps ombord på annan buss

Polis åkte till platsen och kunde där gripa tre personer ombord på bussen innan den körde i riktning mot centrum. De misstänkta är en kvinna i 30-årsåldern, en man i 20-årsåldern samt en man som man inte kunnat få fram någon identitet på.

Bytet vid rånet, en mobiltelefon, hittades senare ombord på den buss där de misstänkta greps.

– Bussen hade hunnit lämna platsen men vi fick stopp på den nere vid Korsvägen och ombord låg mobiltelefonen, säger Fuxborg.

De tre misstänks nu för rån. Offret ska inte ha fått några skador i samband med händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.