Rån mot Ica-butik i Vara

Två personer är anhållna efter ett rån mot en Ica-butik under onsdagskvällen. En gärningsman ska ha burit ett vapen eller vapenliknande föremål och tvingat till sig kontanter, medan den andra väntade i bilen för att köra iväg.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan nio på onsdagskvällen som en Ica-butik i Vara utsattes för ett rån.

En person ska ha tagit sig in i butiken med ett vapen eller ett vapenliknande föremål, hotat personal och krävt kontanter. Utanför väntade en annan person i en bil, och de misstänkta gärningsmännen ska tillsammans ha lämnat platsen i bilen.

Hur mycket kontanter gärningsmännen kom undan med är oklart, men under torsdagen berättar Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst, att man tagit in två misstänkta personer.

– Genom inre spaning och vittnesuppgifter hittade man två personer som greps och förhördes. Nu är de anhållna misstänkta för grovt rån, säger han.

ANNONS

Vilken ålder eller kön de misstänkta personerna har är inget Peter Adlersson vill kommentera.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS