Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Rån mot bensinstation i Stenungsund

Polisen sökte under tisdagseftermiddagen efter två personer i mc-hjälmar som ska ha rånat en bensinstation i Stenungsund.
– Jag sprang efter den ena över en åker, men tappade bort honom i ett slyområde, säger personen som driver tappen.

Larmet om rånet ringdes in till SOS klockan 16.40. Polisen uppger att två svartklädda personer i 15-16 årsåldern med mc-hjälmar ska ha lämnat bensinstationen, som ligger vid Yttre ringleden i Stenungsund, till fots.

Personen som driver butiken berättar för GP att han direkt reagerade på att ungdomarna inte tog av sig sina hjälmar inne i butiken.

– Jag tycker direkt att det är konstigt och går fram mot dörren och säger åt dem att ta av sina hjälmar och att lägga tillbaka cigarillerna de hade tagit från hyllan, men då springer de mot dörren och slår sig fria, säger butiksägaren.

Han berättar att han tog upp jakten efter den ene rånaren.

– Jag sprang efter några hundra meter över en åker och sedan ner mot en bäck där det är ett slyområde och där tappade jag honom.

Polisen presstalesman Stefan Gustafsson:

– Till en början kom det här in som ett rånförsök, men i och med att tobaksvaror har tillgripits så tolkar jag det som att det är ett fullbordat rån, säger han.

Butiksägaren: "Man blir förbannad"

Stefan Gustafsson berättar fortsatt att det inte finns några uppgifter om att några vapen ska ha använts eller visats upp i samband med händelsen.

Polisen fanns under tisdagseftermiddagen på plats vid bensinstationen för att bland annat tala med personalen för att få en klarare bild av vad det är som har hänt.

Enligt butiksägaren ska rånarna burit hjälmar med mörka visir vilket gjorde att han inte kunde se deras ansikten.

Hur mår du nu?

– Det är klart att jag är lite uppjagad och skärrad, men fysiskt mår jag bra. Sedan är det klart att jag är förbannad, det är ju mina varor och därmed mina pengar de har sprungit iväg med, säger butiksägaren.

Enligt polisen kan rånarna eventuellt efter den första flykten till fots försvunnit från platsen på en moped. Under insatsen under tisdagen anträffades aldrig gärningsmännen.

– Insatsen är avslutad, men det finns en hel del att gå på och jobba vidare med, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.