Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Räddningstjänsten: "Vi fyller inte folks pooler"

Den senaste tiden har räddningstjänsten i Södra Älvsborg fått många samtal från människor som undrar om räddningstjänsten kan fylla deras pool med vatten. – Vi har förklarat att det är ingenting vi har tid med att göra, säger Tommy Lieback, stabschef vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Räddningstjänsten i Södra Älvsborg i Borås har inför sommaren fått annorlunda förfrågningar; om de hjälper till att fylla på pooler, något som Borås Tidning tidigare har skrivit om.

Räddningstjänsten har gått ut på sin hemsida och skrivit att det är många som hör av sig och frågat om räddningstjänsten kan fylla på deras pool vilket är ett uppdrag de inte har tid att utföra. De skriver på sin hemsida: "Vårt uppdrag är att ha dygnet-runt-beredskap för att agera i händelse av larm. Därför kan vi inte riskera att stå med tomma vattentankar när larmet kommer."

– Jag har faktiskt ingen aning varför folk ringer oss och frågar detta, det kanske kan vara så att ett rykte har spridit sig för att någon annan kår har gjort det någon annanstans, men några sådana tjänster utför vi inte, säger Tommy Liedback, stabschef vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

I en del forum på internet sprids det information att räddningstjänsten hjälper till att fylla pooler och. I vissa delar av Sverige har räddningstjänsten hjälpt till med att fylla pooler, vilket Sveriges radio Gävleborg gjorde ett inslag om 2010.

Räddningstjänsten i Göteborg uppger att de inte haft några förfrågningar om att fylla folks pooler och kommer heller inte göra det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.