Marina Mossbergs chihuahua Mowgli sprang en lång sträcka innan han kunde räddas vid Bohus fästning, tack vare ett stort engagemang från privatpersoner och facebook.
Marina Mossbergs chihuahua Mowgli sprang en lång sträcka innan han kunde räddas vid Bohus fästning, tack vare ett stort engagemang från privatpersoner och facebook.

Räddad tack vare facebook

ANNONS
|

Matte Marina Mossberg hade lämnat bort Mowgli några timmar på prov hos den tilltänkta hundvakten. Men vid fyra-tiden dne här eftermiddagen fick hon ett samtal om att hennes lilla chiuaua hade rymt. Marina satte sig direkt på tåget.

– Det tog en timme att ta mig till Kungälv och jag grät hela tiden. Många tankar for genom mitt huvud. Om någon till exempel hade tagit honom, berättar Marina Mossberg.

På vägen kontaktade hon Mowglis förra ägare, en kvinna som har en kennel och lade också ut information på facebook. Det skulle visa sig vara ett lyckosamt drag som satte igång en kedja av kontakter mellan människor.

ANNONS

Väl på plats i Kungälv började hon och hundvakten söka där Mowgli sist hade setts – vid sopstationen i Munkegärde.

– Men när vi kom dit fanns han inte där. Jag kollade facebook igen och då hade folk sett honom vid sjukhuset. Hela tiden fick jag ny information, bland annat om att han setts springa på trafikerade vägar. Jag var livrädd och paniken växte.

Till slut kom information om att han setts vid Bohus fästning. Det hade även Kungälvsbon Christer Hansson fått veta via sin syster. Han satte sig i bilen och körde dit direkt. Det var också Christer som överlämnade Mowgli till Marina efter att en annan person lyckats fånga in honom.

– Han var rädd, blöt och skakig. Han var rätt medtagen efter att ha sprungit så långt och haft bilar som tutat på honom. Jag kan inte fatta att folk inte hjälpe honom tidigare, säger Christer Hansson.

När Marina Mossberg själv anlände till platsen vid halvåtta-tiden fick hon inte bara tillbaka sin hund. Hon möttes av en stor grupp människor som engagerat sig i aktionen.

– Jag är otroligt tacksam för alla som hjälpte mig. Jag såg mig gå och leta efter honom själv i timmar. Vi fick till och med skjuts hem, säger Marina Mossberg.

ANNONS

Det finns flera ideella föreningar som hjälper till att leta efter försvunna hundar. En av dem, Sindys Foundlings, är aktiv på facebook och hjälpte i förra veckan till att hitta Mowgli.

ANNONS