Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

PUST hjälper Hallandspolisen

För första gången tar polisen nu hjälp av det nya utredningssystemet PUST i samband med årets midsommarfirande i Halland.

Som vanligt kommer en stor del av polisens resurser att läggas på trafiksäkerhetsarbete. Men det blir även en hel del riktade insatser mot fylleri och misshandel på campingplatser, festplatser och andra ställen där många människor traditionellt sett brukar samlas för att fira midsommar.

– Vi kommer att finnas på plats från Kungsbacka i norr till Laholm i söder på platser där framförallt ungdomar brukar samlas. Vi ser gärna att andra vuxna också är ute under helgen. Fler ögon har en dämpande effekt, säger polisintendent Tommy Sundlén, som är chef för årets midsommarkommendering vid Hallandspolisen.

För första gången i anslutning till en större kommendering kommer ett nytt utredningsstöd som kallas PUST att användas. Systemet gör att poliserna med hjälp av bärbara datorer kan utreda enklare brott direkt på gatan. Dessutom kan de själva göra direkta slagningar på personer och fordon i olika register.