Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås kommun är en av årets vinnare av Guldtrappan – en kvalitetsutmärkelse för IT i skolan. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Prisas för arbete med IT i skolan

Alingsås kommun prisas för sitt systematiska och genomtänka arbete med digitalisering i skolan.

Kommunen är en av årets vinnare av Guldtrappan – en kvalitetsutmärkelse för IT i skolan. 
– Det känns jättebra. Extra roligt när en grupp insatta och kunniga personer utifrån kan se att det vi gör är bra säger, Torbjörn Ott, lärare och lektor i tillämpad IT vid Alströmergymnasiet.
Alingsås kommun har tagit fram en digital agenda som innebär att hela utbildningsförvaltningen jobbar mot elva mätbara mål. Men det viktigaste anser Torbjörn Ott är att de har ett reflekterande förhållningssätt och utvärderar så att de vet att de gör bra saker och inte arbetar för digitaliseringens skull. 

Just nu jobbar han och en grupp kollegor på ett onlineupplägg för historieundervisningen om nazismens historia. Historielärare vid Alströmergymnasiet har varit i München och filmat platser där rörelsen växte fram.
– Vi kan inte skicka alla elever till München men vi kan ta en liten bit av München hit till eleverna genom den digitala tekniken.
Anne Gunnevik (L), ordförande för kultur- och utbildningsnämnden i Alingås, är glad över utmärkelsen.
– Som politiker är vi väldigt stolta över vår förvaltning. Jag tycker de visar vägen för hur en positiv digitalisering kan se ut och som involverar lärare, elever och förvaltningsledning, säger Anne Gunnevik.
Guldtrappan delas ut årligen av stiftelsen Yngve Lindbergs minne med samarbetspartners som Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.