Från maj kommer runt 500 GP-prenumeranter drabbas av Postnords förändrade leveransmodell.
Från maj kommer runt 500 GP-prenumeranter drabbas av Postnords förändrade leveransmodell. Bild: Stefan Berg

Postnord delar ut varannan dag – 500 GP-läsare drabbas

Från och med i maj kommer Postnord dela ut post varannan dag i region Väst. Det kommer att drabba cirka 500 prenumeranter av Göteborgs-Posten som får sin tidning via posten.
– Jag beklagar verkligen att Postnord drar ner på sin utdelning vilket kommer att drabba vissa GP-läsare, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP.

ANNONS
|

Postnord håller på att förändra sin leveransmodell, vilket innebär att deras kunder kommer att få posten varannan dag framöver. I Lund och Kävlinge har det pågått sedan i höstas. Nu är det dags för hela region Syd och därefter står region Väst på tur.

Anledningen till förändringen är att brevvolymerna stadigt sjunkit sedan millennieskiftet och att Postnord vill anpassa verksamheten efter det.

Förutom brev kommer även reklam och tidningar delas ut varannan dag. Det kommer att drabba cirka 500 prenumeranter av Göteborgs-Posten från och med i maj.

– Jag beklagar verkligen att Postnord drar ner på sin utdelning vilket kommer att drabba vissa GP-läsare. Det är konstigt att staten låter detta ske och accepterar att de som inte har möjlighet att ta del av nyheter digitalt ska få kraftigt försämrad samhällsservice, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

ANNONS

Han fortsätter:

– I slutändan kan effekten bli att färre får vetskap om vad som händer i sitt lokalsamhälle samt att tidningar som under många år kämpat med sjunkande intäkter drabbas. Det riskerar att leda till mindre lokalt producerad journalistik.

Olika dagar olika veckor

Den förändrade utdelningen kommer främst drabba prenumeranter som bor en bit utanför Göteborg och som inte får tidningen via ett tidningsbud. Det gäller bland annat boende i Alingsås, Bollebyggd, Bengtsfors, Falköping, Grästorp, Götene, Hjo, Karlstad, Lidköping, Mariestad, Mellerud, Nordskoster, Skövde, Sydkoster, Tidaholm, Uddevalla, Ulricehamn och Åmål.

De kunder som berörs kommer att få information från Göteborgs-Posten minst 30 dagar innan förändringen sker.

Utdelningen kommer att se olika ut olika veckor. Ena veckan kommer tidningen måndag, onsdag och fredag, och veckan därpå tisdag och fredag.

De som berörs men ändå vill ha tillgång till Göteborgs-Posten varje dag kan logga in på Göteborgs-Postens e-tidning och gp.se för att ta del av allt material.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS