Karl-Erik Segersax.
Karl-Erik Segersax. Bild: Tomas Olsson

Politiker kandiderar för KD och SD samtidigt

Politikern Karl-Erik Segersax från Högsäter kandiderar för två partier samtidigt – Kristdemokraterna i regionvalet och Sverigedemokraterna i kommunalvalet i Färgelanda. Detta rapporterar P4 Väst.

ANNONS
|

Maria Nilsson, Kristdemokraternas partidistriktsordförande i Fyrbodal, är kritisk till att Karl-Erik Segersax kandiderar för både KD och SD.

– Man är med i ett parti och jobbar för det. Oavsett hur många listor du står på, så är det ett parti, säger Maria Nilsson (KD) till P4 Väst.

Enligt Karl-Erik Segersax handlar om två olika val – regionen och kommunen. Han säger till P4 Väst att han inte riktigt förstår problemet men att kandidera för två olika partier i vad som enligt honom är två olika val. Men han uppger att han ändrar sig om det strider mot KD:s regler.

ANNONS

– Enligt Valmyndigheten kan man göra så, men har KD de reglerna att det inte går, så ändrar jag mig. Jag kommer att ställa min plats till förfogande i KD:s lista till landstingsvalet, säger Karl-Erik Segersax till P4 Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS