Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens bombgrupp fanns under måndagen på plats och undersökte det misstäntka föremålet med hjälp av en bombrobot. FOTO: Mikael Berglund/NyheterSTO

Polisstation spärrades av efter bombmisstanke

Polisstationen i Lysekil spärrades under måndagen av efter att ett misstänkt farligt föremål anträffades utanför byggnaden. Efter att föremålet undersökts av en bombrobot kunde avspärrningarna hävas. – Jag skulle tro att dagens datum skulle kunna ha något med saken att göra, säger polismannen Thomas Andersson som arbetar vid stationen.

Anledningen till att polisstationen spärrades av var att ett misstänkt farligt föremål anträffades utanför själva polisstationen vid 11-tiden på måndagsförmiddagen. 

– Föremålet anträffades utanför en dörr till polisstationen av en av våra medarbetare. Föremålet var ändrat från sin ursprungskonstruktion och är något som normalt inte står där, säger Thomas Andersson, samordnare för polisens satsning "Båtsamverkan" i polisområde Fyrbodal. 

Bombgruppen larmades

Föremålet undersöktes under måndagseftermiddagen av polisens bombgrupp som larmades till platsen. 

Under tiden som polisen undersökte föremålet, med hjälp av bland annat en bombrobot, spärrades polishuset av och delar av byggnaden evakuerades. 

– Själva receptionen är som en bunker och säkerhetsklassad för att klara av att möjligt och är väldigt säker. Där kunde medarbetare stanna kvar, men andra delar av huset evakuerades, säger Thomas Andersson. 

Vid 15-tiden kunde polisens bombgrupp konstatera att föremålet var ofarligt. 

"Är 11 september idag"

Thomas Andersson uppger att han i nuläget inte vet hur polisen kommer att betrakta händelsen. Själv tror han att det skulle kunna handla om något som han beskriver som ett dåligt skämt. 

– Det är ju den 11 september i dag. Det är kanske ett datum som skulle trigga någon till ett riktigt dåligt och dumt skämt, säger Andersson. 

Ulla Brehm är presstalesperson vid polisen i region Väst. Hon berättar att hon ännu inte har fått någon uppgift om en eventuell brottsrubricering efter händelsen. 

– Jag har inte fått det, ibland får polisen avvakta med en brottsrubricering i avvaktan på att saker utreds, säger Ulla Brehm. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.