Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polisjakt slutade i vattendrag

Två kvinnor greps inatt efter en polisjakt till fots i Tidaholm. Polisen kunde till slut gripa kvinnorna i en bäck. Duon misstänks nu för narkotikabrott – en misstänks även för brott mot knivlagen.

Larmet kom 03.12 natten mot måndagen. En polispatrull hade då försökt stoppa en personbil i Tidaholm, utan att den stannade.

Sedan stannade den ändå och två kvinnor lämnade fordonet springandes. Polisen sprang efter och hann ikapp paret och hela jakten slutade i ett vattendrag.

”Det tillkommer diverse klädbyten för samtliga inblandade med tanke på att frihetsberövandet ägde rum i en bäck”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen tog med kvinnorna för provtagning. Föraren misstänks nu för drograttfylleri, brott mot knivlagen och trafikbrott för att till exempel inte ha stannat när polisen bad henne. Hennes passagerare misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Båda kvinnorna misstänks även för narkotikabrott genom innehav, eftersom polisen hittade misstänkt narkotika när de sökte igenom bilen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.