Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisjakt med fyrhjuling i Strömstad

En biljakt har rasat i närheten av Strömstad under lördagskvällen. Polisen jagade en man på fyrhjuling som man misstänker är berusad. Men polisen hade svårt att komma åt honom eftersom man inte har så bra terränggående fordon.

Vid halv sex-tiden larmades polisen till en adress i Strömstad under lördagen. På adressen hade en man börjat bråka med en annan person som han tidigare haft en relation med. Men mannen hann fly – på en fyrhjuling.

– Han ska vara i berusat tillstånd och det pågår en jakt efter honom, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Men de jagande poliserna i Strömstad stötte på problem. Längst den norska gränsen har mannen på fyrhjulingen lämnat vägen och tagit sig ut i terrängen. En terräng som polisens fordon inte kan hantera.

"Ingen visuell kontakt"

– Radiobilen skulle åka fast om man följde efter, så nu jobbar man istället med att försöka ringa in föraren, säger Morten Gunneng.

Det ska vara vid Ramberget vid Idefjorden som fyrhjulingsjakten har pågått. Vid åttatiden på lördagskvällen avbröts sökandet efter mannen.

Ingen ska ha skadats i samband med bråket mellan mannen och personen på adressen i Strömstad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.