Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Johan Nilsson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisjakt efter bil – föremål slängdes ut under färd

En polispatrull försökte under söndagen stoppa en bil i Lilla Edet. Men bilen ville inte stanna och en biljakt inleddes genom samhället. Under färden ska personerna i bilen ha kastat ut föremål ur bilen, bland annat en högtryckstvätt.
– Det var allt möjligt som flög ut, säger Morten Gunneng vid polisen.

Det var strax innan klockan 20 under söndagen som en polispatrull försökte stoppa en personbil i Lilla Edet. Men bilen ville inte stanna och en biljakt inleddes.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det inleds ett förföljande och i samband med det börjar personerna som sitter i bilen kasta ut en hel del gods åt alla olika håll, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisen misstänker att föremålen som kastades ut ur bilen under färden är stöldgods. Men biljakten blev inte långvarig. En stund senare slutade det med att bilen körde ner i ett dike.

– Båda personerna i bilen grips, det vi har gjort nu är att vi har tagit bilen i beslag.

Högtryckstvätt kastades ut

Polisen letar nu efter det misstänkta stöldgodset som dumpats längs vägen.

– Det är en lång vägsträcka vi får leta efter föremål som de kastat, vi håller på och samlar ihop godset just nu. Bland annat ska de ha kastat ut en högtryckstvätt, säger Morten Gunneng och fortsätter:

– De har förmodligen kastat ut godset för att göra sig av med det inte för att påverka polisbilens körning.

Händelsen rubriceras i nuläget som stöld alternativt häleri, men trafikbrott kan även tillkomma. Ingen person ska ha skadats i samband med att bilen körde av vägen.

– Det var inga vansinneshastigheter, men det var ändå så pass att de gick av vägen. Alla är oskadda, säger Morten Gunneng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.