Polisinsats vid Landvetter – hotfull man på plan

En man greps på Landvetter flygplats på söndagskvällen efter att ha hotat personalen ombord ett ankommande flyg. Mannen släpptes efter förhör och misstänks nu för olaga hot och brott mot luftfartslagen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan nio på söndagskvällen som polisen fick in ett larm om att en man betett sig hotfullt på ett plan som var på väg mot Landvetter flygplats.

– Det rör sig om en flight från Albanien till Göteborg. Efter lite utredning på plats greps mannen av polispatrull misstänkt för olaga hot, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det ska ha rört sig om en man i 40-årsåldern som hotade kabinpersonalen och inte gjorde som kaptenen på planet sa åt honom. När flygplanet landade greps mannen av polis, men han släpptes av åklagare efter förhör.

ANNONS

Han misstänks nu för olaga ho och brott mot luftfartslagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS