Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisinsats på skola – elever hemskickade

Polisen larmades under torsdagen om ett bråk på en skola i Uddevalla. Enligt uppgift till Bohusläningen ska ett vapen ha varit inblandat och alla elever på skolan har blivit hemskickade.
Polisen uppger samtidigt att de inte känner till några uppgifter om vapen.
– Vi har haft en patrull på plats, hade vi hört någonting om vapen hade vi skickat betydligt fler bilar, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Det var Bohusläningen som var först med att rapportera om polisinsatsen vid skolan. Enligt tidningen blev alla elever på Ramnerödsskolan i Uddevalla, där årskurs 6 till 9 går, hemskickade innan skolan slutade för dagen med anledning av händelsen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har varit bråk på skolan. Det är det enda jag vet, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla, till Bohusläningen.

Tidningen rapporterar om uppgifter om att ett vapen förekommit i samband med oroligheterna.

Per Sahlgren är vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral och berättar att han inte känner till någon sådan uppgift.

– Vi blev larmade till skolan klockan 12.06 då fem elever ska ha bråkat och kastat stolar. Vi skickar en patrull till platsen och när vi kommer dit är samtliga inblandade elever inne på rektorsexpeditionen.

Polisen: "Inga uppgifter om vapen"

Per Sahlgren uppger att polisen troligen hade skickat fler resurser till skolan om de haft uppgifter om att ett vapen varit synligt.

– Hade vi hört någonting om vapen hade vi skickat betydligt fler bilar, säger han.

Han berättar fortsatt att polisen hållit förhör med de inblandade och att en anmälan om misshandel har upprättats. Polisbefälet berättar även att socialtjänsten kopplats in i ärendet med tanke på de inblandades unga ålder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.