Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Polisinsats i Uddevalla

Flera polispatruller och en helikopter deltog i en insats i Uddevalla på onsdagsmorgonen. Enligt Bohusläningen jagar polisen en bilist som inte velat stanna. Bilisten körde bitvis mot trafiken vilket fick polisen att stoppa alla trafik för att skydda andra trafikanter.

Vid klockan 08 på onsdagsmorgonen försökte en polispatrull stoppa en bilist i höjd med Stenungsund. Föraren vägrade att stanna och körde därifrån i hög hastighet. Bilen körde mot trafiken i hög hastighet norrgående, fast i södergående körfält på E6. Det fick Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst att stoppa all trafik södergående vid Torp.

Under insatsen stängde polisen av vägen vid flera platser på E6. Bland annat vid Rollsbo och Torp.

– Vi har hållit avstånd i efterföljandet på avstånd för att minimera risken för andra bilister, säger Martin Hallberg.

Strax före klockan 09.30 körde bilen in i ett bostadsområde där polisen tappade den. De lyckas till slut lokalisera bilen, men då utan förare. Polisen fortsatte sökandet efter föraren.

Det var flera polispatruller och en polishelikopter som deltog i sökandet efter föraren.

– Jag har fått till mig att det är ett efterföljande av ett fordon som inte velat stanna. Så en bil som ska stoppas men sen gasar på och begår flera trafikbrott, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla till Bohusläningen.

Vid klockan 11 befann sig polisen fortfarande i Herrestad där bilen anträffades. Men finns inga uppgifter om förarens hittats ännu.

Klockan 15 på onsdagseftermiddagen sa Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Väst såhär:

– Insatsen är nedlagd för tillfället, vi vet vem som äger bilen, men har ingen som vi kan binda till brottet i nuläget.

I nuläget är brottsrubriceringen grov vårdslöshet i trafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.