Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisinsats i Färgelanda – flera skadade i bråk

Ett stort bråk har ägt rum i Färgelanda. Järnrör och baseballträ ska ha använts som tillhyggen, och tre skadade personer har förts till sjukhus. Polisen kunde gripa en misstänkt man i 45-årsåldern på platsen.
– Både han och de som är skadade har någon slags släktrelation, det har skett inom familjen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Polis fick larm klockan 16.11 om att ett stort slagsmål pågick i Färgelanda. Uppemot 20 personer skulle vara inblandade, varav flera var beväpnade med tillhyggen. Enligt larmet hade flera personer skadats i våldsamheterna, och både kvinnor och barn uppgavs vara närvarande på platsen.

Baseballträ och järnrör beslagtagna

16.30 anlände polisen med flera patruller, men det ska då ha varit relativt lugnt i området där bråket tidigare ägt rum. Polisen kunde dock beslagta både ett baseballträ och ett järnrör, som misstänks har använts som tillhyggen i slagsmålet.

Polis påträffade flera skadade på platsen

Två personer påträffades dessutom skadade på platsen. De är enligt polisen båda män, mellan 15 och 20 år gamla. En av dem har skadats i nacken, och den andra har skador i ansiktet och i höften.

Senare hittade polisen ytterligare en skadad person i anslutning till platsen. Det rör sig om en man i 20-årsåldern med skador i bakhuvudet.

– I nuläget vet jag inte om de är förda till sjukhus, eller om skadorna är allvarliga. Men i och med att tillhyggen har använts så finns det alltid en risk för det, säger Stefan Gustafsson.

Polisen kunde senare gripa en man i 45-årsåldern på platsen. Han är nu misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel, och kommer inom kort förhöras om misstankarna.

Flera skadade förda till sjukhus

Vid 18-tiden meddelade polisen att samtliga skadade i bråket har förts till sjukhus där de nu vårdas. Hus pass allvarliga skador det handlar om är oklart.

Fortsatta frågetecken kring orsaken till våldsamheterna

Vad som orsakat bråket är, även det, fortfarande ett frågetecken.

– Vi kan inte svara på det, varför de slåss på det här sättet. Det är något vi ställer frågor kring när vi får den möjligheten, men vi får allt vänta på svar. Vi kommer kanske inte mycket närmre sanningen heller till slut, det är inte alltid man gör det, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.