Polisinsats i bostadsområde

En man i 40-årsåldern blev natten till tisdag skjuten i benet i ett bostadsområde i Falkenberg och fick föras till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och grov misshandel.

ANNONS
|

Det var runt midnatt som polisen larmades till ett bostadsområde i Falkenberg med anledning av en grov misshandel. En man fördes ganska snabbt till sjukhus med ambulans.

– Målsägande var vaken och talbar, och vi kommer att fånga upp personen på sjukhus sen, säger Anders Wennergren, polisens vakthavande befäl i Väst.

Flera personer som befann sig i området har uppgett att de hörde en kraftig smäll runt midnatt. Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare på polisens avdelning grova brott, anlände till platsen vid 01.30. Han bekräftade att en person blivit skjuten.

– Ja, han är skottskadad i benet, säger han.

Den misstänkte flydde i bil

Polisen uppgav att den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

ANNONS

– Vi vet vem det är sedan tidigare. Nu försöker vi luska lite runt honom för att veta vad som hänt, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och grovt vapenbrott.

– Men vi kan inte gå ut med fler detaljer i nuläget. Det är för tidigt att säga, säger han.

Polisen har sökt med hund i området och en helikopter hovrade över området i över 30 minuter. Polisens tekniker är kallade till platsen för att göra en teknisk undersökning.

Enligt polisen ska en misstänkt gärningsman ha lämnat platsen i bil, men under tidig tisdagsmorgon var ingen gripen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS