Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Receptionen hos polisen i Alingsås har stängts akut. Bild: Henrik Williamsson

Polishuset i Alingsås stängs akut

På grund av fuktskador tvingas polisen i Alingsås att stänga receptionen. I nuläget är det oklart när den kan öppnas igen.

Problemet i byggnaden har funnits i flera år och även i våras fick receptionen stängas på grund av vattenläckage. I resten av huset har tak och fönster bytts ut och när byggexperter nu skulle se vilka åtgärder som behövde göras i receptionen upptäcktes så omfattande fuktskador att polisledningen i tisdags beslutade om omedelbar stängning.
– Jag beklagar att det drabbar allmänheten, men vi hade inget val. Säkerheten för personal och besökare kommer först, säger Johan Lundberg, lokalpolisområdeschef i Alingsås.
Receptionen ska nu rivas så snart som möjligt och därefter ska lokalen saneras. Det kommer även att ske provtagningar i andra delar av byggnaden.
– Vi vet inte hur länge vi kommer att ha stängt. Först om en till två veckor har vi en bild av hur omfattande skadorna är.

Stängningen påverkar främst passverksamheten. De som beställt pass kan fortfarande hämta ut dem i en annan del av lokalen, men de som vill ansöka om pass hänvisas till närmaste passexpedition i exempelvis Göteborg och Borås. I våras var köerna långa för att boka tid och många sökte sig därför till Alingsås, men enligt Johan Lundberg är situationen bättre nu.
Han betonar också att polisverksamheten i övrigt är igång som vanligt och att det alltid går att kontakta polisen via telefon.
– När det gäller anmälningsmottagning och andra ärenden jobbar vi också för att hitta en tillfällig lösning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.