Polisens varning: förrädisk halka

Polisen varnar bilister som ska ge sig ut i morgontrafiken. Det är fläckvis blixthalka under morgonen, vilket kan ge en falsk trygghet.
– Det blir en falsk tro att det är bra vägunderlag. Helt plötsligt greppar inte bilen under en sväng, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg. Busstrafik har ställts in på grund av halkan och efter en olycka på E6 vid Stenungsund har vägen stängts av.

ANNONS
|

Det har varit halt under natten, och även nu på morgonen i Västsverige. Nu uppmanar polisen till försiktighet.

– Det är väldigt halt ute. När jag körde till jobbet var det väldigt fläckvis, speciellt när man kommer in på småvägar, säger Christer Fuxborg.

Värst ska det alltså vara på småvägar.

– Det är väldigt lurigt, en del tagna på sängen och kanske inte tänker på att hålla avstånd.

I och med att det inte är halt över allt kan det bli en falsk trygghet, enligt Fuxborg.

Under natten och morgonen har också en del busstrafik ställts in på grund av halkan. Det rör sig om linjer i Mölndal och på Orust.

ANNONS

Busstrafiken är inställd på linjerna 760, 762 och763 i Mölndal, enligt Västtrafik. När trafiken väntas gå som vanligt är oklart.

Linjerna 373, 376, 377 och 379 på Orust är inställda. Enligt Västtrafik väntas de här bussarna gå som vanligt igen klockan 9.

Dessutom är delar av bussträckor här och var inställda på grund av halka. Enligt Minka Sidow vid Västtrafiks störningsjour släpps fler linjer på efterhand under morgonen i och med att en del vägar har hunnit saltas.

– Oftast brukar det vara mindre vägar som påverkas mest, även om en del större vägar också kan bli väldigt hala, säger han.

Olycka på E6

Strax innan klockan sju kom larmet om en olycka på E6, norr om Stenungsundsmotet, i södergående riktning.

– Bilen ska ha snurrat vid mitträcket, säger Åsa Opperud vid räddningstjänsten.

Vägen är avstängd och enligt trafiken.nu är det risk för halka på grund av underkylt regn på E6.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS